Het grootste assortiment wandtegels en vloertegels van Nederland
Natuurstenen vloertegels
  • Daarom Jan Groen
  • Professioneel advies
  • Wij weten alles van tegels
  • 175.000 m2 op voorraad
  • 2 koopavonden
  • Grootste assortiment
Bezoek onze showroom Maak hier een afspraak Bel mij terug

Natuursteen vloertegels

Elk stuk natuursteen wordt apart gezaagd uit een groeve, ergens in de wereld. De steen is er in tienduizenden jaren tijd gevormd onder grote druk. Je ziet er soms aardlagen in. Planten, schelpen, takjes, insecten lieten er hun sporen in na. De vindplaats bepaalt de kleur, de hardheid, het patroon. Geen natuurstenen vloer is daarom hetzelfde, zelfs niet het kleinste stukje.

Klik HIER voor een onderhoudsadvies voor natuursteen.

Marmer en travertin

Marmer, kalksteen, travertin en hardsteen zijn de zachtere, poreuze soorten natuursteen. Dit soort natuursteen bestaat in alle kleurschakeringen, van zwart via grijs naar stralend wit en zachte zandkleuren en allerlei uitbundige kleuren blauw, geel, groen en rood. Travertin heeft karakteristieke gaatjes, ontstaan door afgestorven plantresten. Als je het trommelt, krijg je een prachtig antiek, doorleefd effect. Het zwart-blauwe en grijze Belgisch hardsteen zie je veel in landelijke keukens en grote oppervlakken.

Leisteen en kwartsiet

Leisteen en kwartsiet zijn hardere steensoorten. Ze worden niet gezaagd, maar gespleten, waardoor leiplaten van nature een oppervlak met reliëf hebben. Niet in alle leisteenvloeren zie je dat terug, want de platen kunnen op alle manieren worden afgewerkt: geborsteld, gezoet of zelfs hoogglanzend. Leisteen is er in effen en levendig gevlamde varianten. De meest kostbare en hardste leisteen komt uit Noorwegen. Tegelijkertijd is het een van de mooiste soorten.

Basalt en graniet

Basalt en graniet zijn vulkanische gesteentes. Basalt is hard, meestal grijs tot zwart en komt goed tot zijn recht in een modern, design of trendy interieur. Graniet, de hardste steensoort, wordt in veel meer kleuren gewonnen dan basalt. De meeste granieten vloeren zijn gezoet of hoogglanzend afgewerkt. Een perfecte vloer voor in de keuken of woonkamer, maar graniet geeft ook allure aan een zakelijke omgeving.

Strak of antiek

Alle natuursteen kan worden afgewerkt op verschillende manieren. Glanzend gepolijst, geborsteld met leather-look, gehamerd, gezandstraald voor een wat ruwere textuur of gezoet: een gladde ei-glans. Ook de afwerking van de randen kan verschillen. Kaarsrecht, met facet of getrommeld voor een antiek effect. Zo past natuursteen altijd in elke woonstijl.

Maak een afspraak

Alle soorten natuursteen vind je bij elkaar bij Jan Groen in Bleiswijk. In ons magazijn hebben we een ruime voorraad van de meest gewilde natuursteentegels. Wil je meer weten over de voordelen en waar je rekening mee moet houden bij een natuurstenen vloer? Maar dan een afspraak met een van onze natuursteenexperts, dan weet je zeker dat al je vragen worden beantwoord.

Laat u inspireren met natuursteen vloertegels:
Natuurstenen vloertegelsNatuurstenen vloertegels
Natuurstenen vloertegelsNatuurstenen vloertegels
Natuurstenen vloertegelsNatuurstenen vloertegels
Natuurstenen vloertegelsNatuurstenen vloertegels
Natuurstenen vloertegelsNatuurstenen vloertegels
Natuurstenen vloertegelsNatuurstenen vloertegels
Natuurstenen vloertegelsNatuurstenen vloertegels
Volg ons op
Inschrijven nieuwsbrief
Contact

Hoefweg 95
2665 CC Bleiswijk
Tel: 010-5215055
Fax: 010-5212379
info@jangroentegels.nl
Onze openingstijden

Om je zo goed mogelijk te helpen maakt Jan Groen gebruik van cookies. Verberg deze melding