Het grootste assortiment wandtegels en vloertegels van Nederland
carrousel laminaat3
 • Daarom Jan Groen
 • Professioneel advies
 • Wij weten alles van tegels
 • 175.000 m2 op voorraad
 • 2 koopavonden
 • Grootste assortiment
Bezoek onze showroom Maak hier een afspraak Bel mij terug

Onderhouden laminaat

Een laminaatvloer van Jan Groen staat garant voor jarenlang woon- of werkplezier. Om optimaal van uw laminaatvloer te genieten is het van belang dat u de vloer op de juiste manier onderhoudt. De volgende onderhoudsadviezen helpen u daarbij:

 • Het reinigen van de vloer dient zoveel mogelijk droog te gebeuren. Alleen incidenteel mag de vloer licht vochtig gereinigd worden met een kleine hoeveelheid R157 opgelost in water. Na nat reinigen de vloer altijd nadrogen. Er mogen zeker geen huishoudelijke reinigingsmiddelen of (laminaat)reinigers met voedende bestanddelen gebruikt worden.
 • De woning moet voorzien worden van voldoende schoon- en droogloopmatten om beschadiging door inloop van zand, steentjes en vocht tegen te gaan.
 • Gemorste vloeistoffen moeten onmiddellijk opgedroogd worden.
 • Onder stoelen en andere bewegende objecten op de vloer moeten viltglijders geplaatst worden. Harde of metalen wieltjes van kantoorstoelen en/of ander meubilair moeten vervangen worden door zachte wieltjes.
 • De luchtvochtigheid in de ruimte waar de laminaatvloer ligt, moet tussen de 40% en 70% zijn. Is de luchtvochtigheid lager, dan moet de ruimte bevochtigd worden, is deze hoger, dan is ontvochtiging nodig.

Gebruiksklassen

De gebruiksklasse van een laminaatvloer geeft aan voor welke ruimte en voor welke toepassing deze geschikt is. De garantie is altijd en uitsluitend van toepassing op gebruik van de vloer volgens de aangegeven gebruiksklasse.
De symbolen in het onderstaande schema vindt u ook terug op de verpakking van onze laminaatvloeren. Bij toepassing van laminaatvloeren in projecten (werk- of wachtruimtes, kantoren, winkels e.d.)) is het altijd van belang goed te kijken naar de te verwachten belasting van de vloer in relatie tot de levensduur. Wij kunnen u hierover advies geven.

Voor gebruik in huis:

Licht gebruik
bv. in slaapkamers,
kinderkamers
Normaal gebruik
bv. in woonkamers,
eetkamers
Zwaar gebruik
bv. in keukens, gang
of hal, thuiskantoor
Klasse 21 Klasse 22 Klasse 23


Voor commercieel gebruik:
Licht gebruik
bv. hotelkamers,
spreekkamers
Normaal gebruik
bv. kantoorkamers,
spreekkamers
Zwaar gebruik
bv. grote kantoren
winkels
Klasse 31 Klasse 32 Klasse 33

Garantie

Alle laminaatvloeren uit de collectie van Jan Groen voldoen aan strikt omschreven productiestandaarden die een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding garanderen. Op elke vloer is een garantie van toepassing. De duur van de garantie staat voor iedere laminaatvloer aangeduid op het etiket van de staal en is ook op de verpakking terug te vinden.
Deze garantie geldt voor huishoudelijk gebruik van de laminaatvloer. Bij toepassing in projecten is de garantie nader te bepalen afhankelijk van het exacte gebruik van de vloer.
Binnen de betreffende gebruiksklasse is er garantie op:
 • direct zichtbare productiefouten
 • verborgen productiegebreken, dit wil zeggen gebreken die zich pas na verloop van tijd manifesteren.
Om aanspraak te kunnen maken op de garantie is het uiteraard nodig dat de leg- en onderhoudsinstructies van het betreffende laminaat nauwgezet worden opgevolgd.

Volg ons op
Inschrijven nieuwsbrief
Contact

Hoefweg 95
2665 CC Bleiswijk
Tel: 010-5215055
Fax: 010-5212379
info@jangroentegels.nl
Onze openingstijden

Om je zo goed mogelijk te helpen maakt Jan Groen gebruik van cookies. Verberg deze melding