Het grootste assortiment wandtegels en vloertegels van Nederland
Bezoek onze showroom Maak hier een afspraak Bel mij terug

Tips bij tegels kiezen

Als je tegels uitkiest voor wand of vloer, laat je je natuurlijk in de eerste plaats leiden door je smaak. Maar er zijn meer zaken om op te letten. Jan Groen geeft praktische tips.

Wand- en vloertegels

Wand- en vloertegels verschillen wat betreft sterkte, dikte en hardheid. Wandtegels kun je niet op de vloer plaatsen, andersom kan dat wel. Sterker nog: het is een van de nieuwe trends om verzaagde vloertegels als tegelstroken door te tegelen op de muren.

Natuursteen en marmer

Marmer en de meeste soorten natuursteen in de keuken en de badkamer vragen speciale zorg. Omdat het poreuze steensoorten zijn, trekken vocht en vlekken er in als je ze niet impregneert met speciale producten, bijvoorbeeld van het merk Moeller Stone Care. Daarmee sluit je het oppervlak van de steen hermetisch af. Doe dat ook bij Portugese (of Marokkaanse) tegels. Als je die behandelt met speciale olie gaan ze een leven lang mee. In het algemeen geldt dat alle poreuze steensoorten iets meer zorg vragen dan keramische tegels.

Tegelvloer op hout

Een tegelvloer in een oud huis met houten vloeren? Meestal is het geen probleem. Vraag altijd bouwkundig advies om te bepalen of de houten vloer voldoende draagkracht heeft. Een houten ondervloer is op zich onvoldoende stijf. Als je de tegels er direct op zou leggen, kunnen de tegels of de voegen makkelijk barsten of breken. Laat daarom voordat de tegels gelegd worden een afdichtingsmat of zwaluwstaartplaten (Lewisplaten) plaatsen. Vraag onze tegelexperts naar de mogelijkheden.

Binnen- en buitentegels

Je vergroot je woonruimte door keramische tegels door te leggen op het terras. Jan Groen heeft speciale combinaties die er hetzelfde uitzien. De terrastegels zijn alleen een centimeter dikker, zodat ze direct in het zand te leggen zijn in plaats van in cement, zoals binnen. Bij Jan Groen kunnen de tegelexperts je er alles over vertellen.

Zelf plaatsen en leggen

Tegelzetten is vakwerk. Maar als je een handige klusser bent, precies werkt, het juiste materiaal gebruikt en alle tips opvolgt, kun je het ook zelf. Binnenkort lees je hier handige tips over alle werkzaamheden die bij tegelzetten komen kijken. Nu al praktisch advies nodig? Vraag het onze tegelexperts. Bij Jan Groen vind je bovendien alle materialen die je nodig hebt.

Volg ons op
Inschrijven nieuwsbrief
Contact

Hoefweg 95
2665 CC Bleiswijk
Tel: 010-5215055
Fax: 010-5212379
info@jangroentegels.nl
Onze openingstijden

Om je zo goed mogelijk te helpen maakt Jan Groen gebruik van cookies. Verberg deze melding