Het grootste assortiment wandtegels en vloertegels van Nederland
Bezoek onze showroom Maak hier een afspraak Bel mij terug

Veelgestelde vragen over tegels

Vraag en antwoord over vloer- en wandtegels, natuursteen en keramiek.

Wat zijn slijtgroepen?

Keramische vloertegels zijn ingedeeld naar slijtvastheid, variërend van 1 tot 5. Bij Jan Groen hebben we alleen tegels vanaf slijtgroep 3. Voor intensief gebruik zoals de vloer van de woonkamer, de keuken en zakelijke omgeving zoals kantoren en praktijkruimten adviseren we altijd om de sterkste tegels te kiezen: die uit slijtgroep 5. Voor bijvoorbeeld de vloer van de badkamer en het toilet kun je toe met tegels uit slijtgroep 3 of 4.

Wat betekent gezoet, gepolijst en gehamerd?

Natuursteen is verkrijgbaar in verschillende afwerkingen.
Dit kun je je voorstellen bij de verschillende termen:

  • Gepolijst: hoogglans
  • Gezoet: ei-glans
  • Gefrijnd: ribbeltjes
  • Geschuurd, geborsteld, gezandstraald, leather finish, gehamerd: verschillende oppervlaktestructuren, fijner of grover.
De zijkant van de tegels kan gekloofd worden voor een rustiek effect, recht afgezaagd, met facet geslepen of getrommeld voor een antieke uitstraling.

Hoe behandel ik natuursteen?

Zacht natuursteen zoals marmer, travertin, kalksteensoorten, Belgisch en Chinees hardsteen heeft een impregneerlaagje nodig zodat vlekken of vocht er geen sporen in achterlaten. Datzelfde geldt voor Portugese cementtegels. Het merk Moeller Stone Care heeft een complete lijn om natuursteen te reinigen, te beschermen en te onderhouden.


Wat is het verschil tussen wand- en vloertegels?

Wandtegels zijn dunner en minder sterk dan vloertegels. Ze worden ook gebakken van een andere soort kleipasta. Slijtvastheid is belangrijk voor vloertegels. Daarom kun je wandtegels niet voor de vloer gebruiken. Vloertegels op de muur, dat kan dan weer wel. Bijvoorbeeld als tegelstroken in verschillende tinten die bij de vloer passen.

Volg ons op
Inschrijven nieuwsbrief
Contact

Hoefweg 95
2665 CC Bleiswijk
Tel: 010-5215055
Fax: 010-5212379
info@jangroentegels.nl
Onze openingstijden

Om je zo goed mogelijk te helpen maakt Jan Groen gebruik van cookies. Verberg deze melding