Het grootste assortiment wandtegels en vloertegels van Nederland
carrousel laminaat4
 • Daarom Jan Groen
 • Professioneel advies
 • Wij weten alles van tegels
 • 175.000 m2 op voorraad
 • 2 koopavonden
 • Grootste assortiment
Bezoek onze showroom Maak hier een afspraak Bel mij terug

Verwerken laminaat

De laminaatvloeren uit de collectie van Jan Groen zijn dankzij het gebruik van moderne kliksystemen eenvoudig zelf te leggen. De belangrijkste aandachtspunten bij het leggen van een laminaatvloer vindt u hieronder.
 • De vloer moet 48 uur acclimatiseren in gesloten verpakking in de te beleggen ruimte bij een temperatuur van minimaal 18 graden Celsius. Bij het acclimatiseren moet het laminaat midden in de kamer liggen, dus niet tegen een wand. De pakken moeten kruislings gestapeld worden met een paar centimeter tussenruimte tussen de pakken onderling. Dit is nodig om de lucht er tussendoor te laten circuleren.
 • De basisvloer moet vlak zijn. Het verloop van de vloer mag niet méér zijn dan 3 mm per strekkende meter; oneffenheden in het vloeroppervlak die groter zijn dan 2 mm moeten worden verwijderd. 
 • De basisvloer moet bovendien schoon en droog zijn. Is de vloer niet volledig droog, dan moet een dampdicht vochtscherm worden aangebracht onder de ondervloer.
 • Wanneer een ondervloer van foam of rubber (ondervloermateriaal op rol) wordt gelegd, mag deze niet te dik (niet > 3 mm) en te verend zijn. Bij gebruik van softboardplaten als ondervloer is dit niet aan de orde; deze zijn meer stabiel.
 • Vóór verwerking dient het laminaat gecontroleerd te worden op gebreken. Panelen met gebreken mogen niet verwerkt worden.
 • De vloer moet voldoende vrij – met 8 à 10 mm afstand - geplaatst worden van wanden en andere vaste objecten in de ruimte, zoals verwarmingsbuizen en drempels.
 • Voor grotere oppervlaktes moet per 10 strekkende meter een overgangsprofiel worden voorzien. Ook tussen verschillende ruimtes moet een overgangsprofiel voorzien worden met 8 à 10 mm ruimte. Deze dilatatievoegen zijn nodig voor het werken van de vloer. 
 • Plakplinten mogen uitsluitend bevestigd worden met het dubbelzijdige tape dat is aangebracht op de achterzijde van de plint. Dit is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de vloer voldoende kan werken. Zodra de plakplinten worden gelijmd/gekit of gespijkerd/geniet is dat niet meer mogelijk.
Let op: de hier boven staande instructies zijn algemene instructies die voor het leggen van iedere laminaatvloer moeten worden gevolgd. De vloeren uit onze collectie zijn uitgerust met verschillende typen kliksystemen. Ieder kliksysteem kent een eigen legwijze. Gedetailleerde leginstructies zijn terug te vinden op de verpakking van iedere laminaatvloer. Om aanspraak te kunnen maken op de productgarantie is het altijd van belang de leginstructies nauwgezet op te volgen.


Randafwerking

Een  vloer is pas echt àf als de afwerking compleet is. De plinten en profielen uit de collectie van Jan Groen zijn afgestemd op de decors uit onze laminaat- en houtcollectie. U vindt ze in verschillende hoogtes en uitvoeringen. Voor de perfecte finishing touch.

Megaloc legtips:

Megaloc is een zeer gebruiksvriendelijk kliksysteem, waarmee u in een handomdraai zelf uw laminaatvloer installeert. Instructies voor dit systeem kunt u hier vinden.

Vloerverwarming:

De meeste laminaatvloeren uit de collectie van Jan Groen kunnen gelegd worden in combinatie met vloerverwarming. Op iedere verpakking staat duidelijk vermeld of de betreffende vloer geschikt is voor toepassing met vloerverwarming. Controleer dit altijd eerst als u inderdaad vloerverwarming onder uw laminaatvloer wilt installeren. Uiteraard gaan laminaat en vloerverwarming uitsluitend samen indien beide correct geïnstalleerd worden. Vloerverwarmingssystemen die tevens dienst doen als vloerkoeling zijn niet geschikt voor verwerking in combinatie met een laminaatvloer. Voor correcte toepassing en installatie van de vloerverwarming kunt u hier terecht.

Volg ons op
Inschrijven nieuwsbrief
Contact

Hoefweg 95
2665 CC Bleiswijk
Tel: 010-5215055
Fax: 010-5212379
info@jangroentegels.nl
Onze openingstijden

Om je zo goed mogelijk te helpen maakt Jan Groen gebruik van cookies. Verberg deze melding