Betonlook vloertegel in moderne woonkamer | [828-717]

Formaat

Van kleine (mozaïek) tegels tot aan enorme XL tegels: u kunt uit ontzettend veel formaten kiezen. Maar voor welk formaat tegel gaat u? Uw keuze is afhankelijk van twee factoren: 

- Uw smaak;
- De grootte van de ruimte.

Naast de kleur en het motief van een tegel, speelt het tegelformaat ook een belangrijke rol. Het formaat van de tegels zorgt namelijk voor een ander ruimtegevoel in de kamer. Kleine tegels geven een ander effect aan de woonruimte dan grote tegels. 

Kleine tegels
Kleine tegels zijn perfect voor kleinere oppervlaktes, zoals de wand achter het aanrecht of de nis in de badkamer. Met kleine tegels accentueert u een deel van de wand of vloer en daarom kunnen kleine tegels echte eyecatchers zijn. Kleine tegels zijn ook ideaal voor als u een retro-gevoel in de woonruimte wilt creëren. Denk aan metrotegels, Marokkaanse Zelliges of Friese Witjes. 

Grote tegels
In een grote ruimte is het mooi om grote tegels te leggen. Zo benadrukt u het oppervlak. Tegenwoordig zien we grootformaat tegels met afmetingen van 90x90 en groter. Ook in een kleine woonruimte kunt u beter grote tegels kiezen. Denk aan een toilet met 60x60 vloertegels. Met grotere tegels heeft u minder voegen, waardoor de ruimte optisch groter en rustiger lijkt. Voor een optimaal ruimtelijk effect laat u de vloertegels en voegen doorlopen op de wand. Dit noemen we strokend tegelwerk. Een grotere tegel is over het algemeen ook onderhoudsvriendelijker, omdat er minder voegen aanwezig zijn. Voegen worden sneller vuil. Hoe meer voegen er zijn, hoe vaker u moet schoonmaken. 

Tegelstroken

Tegelstroken zijn lange smalle tegels, die een extra accent toevoegen aan de ruimte. Tegelstroken zijn vooral geschikt voor keukenwanden, een badombouw of voor op de schouw. 

Tegelstroken

Wij helpen u graag!

In onze winkels bent u van harte welkom. Onze adviseurs staan voor u klaar! Zij laten u graag alle mogelijkheden zien en adviseren u met praktische tips over alles wat bij een tegelwand of -vloer komt kijken.

Meer informatie Voor persoonlijk afspraak
Wij helpen u graag!

Daarom Jan Groen

  1. Persoonlijk & deskundig advies
  2. Hoge service
  3. Scherpe prijzen
  4. Groots assortiment
  5. Uit voorraad leverbaar
  6. 1e keus kwaliteit rechtstreeks uit de fabriek