Mozaïek inspiratie

Wilt u iets bijzonders op de wand of vloer? Ga dan voor mozaïek! Van mozaïek op een matje tot aan een mozaïektegel, van glasmozaïek tot aan keramisch mozaïek: mozaïek maakt al jarenlang elke woonruimte in één klap bijzonder. Mozaïek is naast mooi ook nog eens praktisch: het is duurzaam, gemakkelijk in onderhoud en dankzij de vele voegen zorgt het voor een antislipeffect, wat mozaïek ideaal maakt voor op de vloer. Vanwege moderne printtechnieken zijn de kleine tegeltjes tegenwoordig bijna niet van écht natuursteen, hout, beton of metaal te onderscheiden. Bent u op zoek naar mozaïek inspiratie voor in huis? Bij Jan Groen doet u ideeën op voor uw eigen interieur. Voor iedere wand en vloer heeft Jan Groen een passende oplossing. Bekijk onze verschillende mozaïek voorbeelden en creëer met mozaïek de woonruimte uw dromen!

Mozaïek in huis

Mozaïek is dankzij een diversiteit aan kleuren, vormen, maten, materialen en patronen ontzettend veelzijdig en past daarom in elk interieur: of u nu van landelijk, modern, harmonieus, expressief, stoer of traditioneel houdt. Voor iedere woonruimte is wel een passend mozaïek te vinden: van badkamer, toilet en keuken tot aan hal, woonkamer en slaapkamer. De kleine tegeltjes zijn in elke kamer in huis een échte eyecatcher – denk aan een opvallende keukenwand, speelse nissen in het toilet, bijzondere vloer in de douchehoek of een bijzonder decor in de woonkamer. Met mozaïek kunt u veel kanten op! 

Bekijk een greep uit ons mozaïek en mozaïektegel assortiment.

Mozaïek in de badkamer

Mozaïek in de badkamer is heel populair! En dat is begrijpelijk, want de badkamer leent zich perfect voor een mozaïeken wand of vloer – welke woonstijl u ook heeft. In moderne en stoere badkamers zien we vaak mozaïek in bijzondere vormen en ingetogen kleuren, zoals grijs hexagon mozaïek. Tijdloos mozaïek in beige- en bruintinten wordt vaak in traditionele badkamers gebruikt. In landelijke en harmonieuze badkamers staat keramisch mozaïek met een natuurlijke look mooi – denk aan kiezelmozaïek of natuursteenlook mozaïek. Houdt u wel van wat kleur? Opvallend, felgekleurd glasmozaïek met een mix van verschillende materialen past perfect in expressieve badkamers.  

Mozaïek in het toilet

Ook in het toilet is mozaïek niet weg te slaan! Vaak zien we dat de achterwand of nisjes bekleedt worden met mozaïeksteentjes op een mat, wat het toilet in één klap bijzonder maakt. Voor een moderne uitstraling van uw toilet gaat u bijvoorbeeld voor donkergekleurd metallook mozaïek. Houdt u juist van een landelijk toilet? Kies dan voor keramisch houtlook mozaïek. In een expressief toilet gaat u voor vrolijk gekleurd mozaïek. Een stoere sfeer krijgt u door middel van donkergekleurd mozaïek met matte uitstraling. Dankzij lichtgekleurd mozaïek met patroontegeltjes creëert u een harmonieus toilet. Wilt u liever een tijdloos toilet? Ga dan voor ingetogen mozaïek, met matte, uni-gekleurde tegeltjes.  

Mozaïek in de keuken

Mozaïek zien we vaak op de achterwand van de keuken, maar wist u dat mozaïek ook op de keukenvloer kan? Als accent in combinatie met keramische tegels, of helemaal bedekt met mozaïek: alles is mogelijk! Vooral in traditionele keukens wordt regelmatig gekozen voor mozaïek – meestal zwart-wit geblokt, maar andere kleurschakeringen komen ook voor. In landelijke keukens zien we vaak natuursteenlook mozaïek in verschillende bruintinten. Harmonieuze keukens lenen zich goed voor bijzonder mozaïek, zoals hexagon mozaïek. Mozaïek met een mix van materialen past perfect in expressieve keukens. In stoere keukens staat keramisch metallook mozaïek mooi, in moderne keukens betonlook mozaïek. 

Mozaïek in de hal

Met mozaïek in de hal creëert u een bijzonder welkom! Betegel de muur tot de helft met mozaïek als een soort lambrisering, of betegel (een deel) van de vloer met mozaïek. Zo fleurt een moderne hal op door mozaïek met een strakke uitstraling. Glasmozaïek in een opvallende kleur maakt van een expressieve gang een echte blikvanger. In een landelijke hal zien we vaak mozaïek in rustige kleuren, zoals beige, crème en lichtgrijs. Patroon mozaïek staat mooi in een harmonieuze hal. Mozaïek met een jaren ’30-uitstraling past perfect in een traditionele hal.  

Mozaïek in de woonkamer

Ook in de woonkamer staat mozaïek hartstikke goed! Betegel slechts één wand of een deel van de vloer met mozaïek, zodat de woonkamer mooi in balans blijft. In een landelijke woonkamer staat kiezelmozaïek mooi, bijvoorbeeld op de schouw van de open haard. Kies in een stoere woonkamer voor donkergekleurd glasmozaïek in een bijzondere vorm. Harmonieuze woonkamers maakt u helemaal af met mozaïek met een natuurlijke uitstraling, zoals natuursteenlook of houtlook mozaïek. Opvallend glasmozaïek maakt van de wand of vloer in uw expressieve woonkamer een echte eyecatcher. In traditionele woonkamers past ingetogen mozaïek met een tijdloze uitstraling goed. 

Mozaïek in de slaapkamer

Met mozaïek in de slaapkamer wilt u nooit meer uw bed uit! Betegel de wand achter uw bed met mozaïek, of de vloer voor uw bed – alsof het mozaïek een soort vloerkleed is. Houtlook mozaïek in bijzondere vormen past perfect in een harmonieuze slaapkamer. In een landelijke slaapkamer zien we vaak natuursteenlook mozaïek. Een stoere slaapkamer maakt u helemaal af met mix van donkergekleurde mozaïeksteentjes. Tijdloos mozaïek is ideaal voor in een traditionele slaapkamer. Heeft u liever expressieve slaapkamer? Ga dan voor opvallend glasmozaïek. 

 

Daarom Jan Groen

Een wereld aan tegels...

Kom naar de winkel en laat u inspireren! Jan Groen heeft in Utrecht 750 vierkante meter en in Bleiswijk 20.000 vierkante meter tegelvloeren en tegelwanden, in verschillende opstellingen en woonruimtes. Bij ons kunt u in alle rust ideeën opdoen. Voor iedere wand, vloer, woonstijl & woonruimte heeft Jan Groen een oplossing!

Heeft u persoonlijk en deskundig advies nodig?

In de winkels van Jan Groen staan onze tegelexperts klaar om u te adviseren. Wij helpen u graag bij de inrichting van uw woonruimte. Samen met u zoeken we het perfecte mozaïek voor u uit!

Jan Groen brengt uw keuze tot leven in een levensechte visualisatie van uw mozaïek. Met een 3D-ontwerp realiseert één van onze adviseurs in Bleiswijk samen met u uw ideale woonruimte.

Wij helpen u graag!

In de winkels van Jan Groen bent u altijd welkom, ook zonder afspraak! Onze adviseurs staan voor u klaar. Wilt u er zeker van zijn dat u een adviseur te spreken krijgt op een tijdstip naar keuze? Maak dan een afspraak.

Bezoek de winkel of maak een afspraak
Wij helpen u graag!

Daarom Jan Groen

  1. Persoonlijk & deskundig advies
  2. Hoge service
  3. Scherpe prijzen
  4. Groots assortiment
  5. Uit voorraad leverbaar
  6. 1e keus kwaliteit rechtstreeks uit de fabriek