Houtlook vloertegel in landelijke woonkamer | [415-668]

Voegen

De voeg is een belangrijk onderdeel van het tegelwerk. De kleur en breedte van de voeg is namelijk bepalend voor de uitstraling van het eindresultaat. Maar een voeg is niet alleen esthetisch bedoeld: het is ook een technisch onderdeel van het tegelwerk. Bepaal daarom vooraf de juiste voegbreedte en voegkleur!

Voegbreedte
Een tegel is niet altijd maatvast. Onderlinge maatafwijkingen (toleranties) in de tegels moeten door de voeg opgevangen worden. Meestal heeft u een voeg van minimaal 3 mm nodig, afhankelijk van de tegel. Soms adviseren we zelfs een voeg van minimaal 5 mm. De voeg vangt foutjes en maatverschillen op, maar ook de werking van de onderliggende wanden en vloeren. Kom naar de winkel voor advies op maat.

Voegkleur
De voegkleur bepaalt de uiteindelijke look van uw tegelvloer of -wand. U kunt uit verschillende voegkleuren kiezen. Maar voor welke voegkleur moet u gaan? Dat ligt aan uw smaak en welke uitstraling u het tegelwerk wilt geven. Voor een egaal tegelvlak gaat u voor een voegkleur in dezelfde tint als de tegels. Voor meer contrast kiest u een donkere voeg bij witte tegels, of een lichte voeg bij donkere tegels. Tip: Ga bij vloertegels niet voor een te lichte voegkleur. Lichte voegen worden namelijk sneller vuil. Onze adviseurs helpen u graag bij het kiezen van de juiste voegkleur!

Wij helpen u graag!

In onze winkels bent u van harte welkom. Onze adviseurs staan voor u klaar! Zij laten u graag alle mogelijkheden zien en adviseren u met praktische tips over alles wat bij een tegelwand of -vloer komt kijken.

Bezoek de winkel Voor persoonlijk advies
Wij helpen u graag!

Daarom Jan Groen

  1. Persoonlijk & deskundig advies
  2. Hoge service
  3. Scherpe prijzen
  4. Groots assortiment
  5. Uit voorraad leverbaar
  6. 1e keus kwaliteit rechtstreeks uit de fabriek