Van oorsprong een familiebedrijf

Historie

De oorsprong ligt in 1969, toen Jan Groen vanuit een zolderkamer aan de Secretariestraat in Schiebroek tegels begon te verkopen. Ge├»nspireerd door zijn buitenlandse reizen, begon Jan Groen als een van de eerste in Nederland met het importeren van keramische decortegels. De consument was daar toen nog niet klaar voor. Veel mensen hielden zich vast aan de witte en cr├Ęmekleurige tegels. Maar Jan Groen bleek een vooruitziende blik te hebben: begin jaren '70 werden decor- en gekleurde tegels ontzettend populair. De onderneming groeide hierdoor ontzettend hard. 

Zo hard, dat Jan Groen de zolderkamer ombouwde tot showroom. Ook die ruimte bleek al snel te klein te zijn. In februari 1973 opende hij een pand aan de Kootsekade in Rotterdam-Noord. Jan Groen Tegels kreeg door zijn zeer uitgebreide collectie grote naamsbekendheid in Rotterdam. De groei zette zich versneld door. Door de levering aan diverse grote aannemersbedrijven ontstond er weer ruimtegebrek... 

Eind 1976 verhuisde Jan Groen Tegels naar Bleiswijk, waar u ons nog steeds kunt vinden. Dat Jan Groen Tegels nog altijd aan het groeien is, is duidelijk: op 1 februari 2018 opende Jan Groen een tweede vestiging van de Jan Groen Budget-formule aan de Strawinskylaan 30 in Utrecht. 

Historie

Wij helpen u graag!

In de winkels van Jan Groen bent u altijd welkom, ook zonder afspraak! Onze adviseurs staan voor u klaar. Wilt u er zeker van zijn dat u een adviseur te spreken krijgt op een tijdstip naar uw keuze?

Maak een afspraak Voor persoonlijk advies
Wij helpen u graag!

Daarom Jan Groen

  1. Persoonlijk & deskundig advies
  2. Hoge service
  3. Scherpe prijzen
  4. Groots assortiment
  5. Uit voorraad leverbaar
  6. 1e keus kwaliteit rechtstreeks uit de fabriek