Showroom beginjaren Jan Groen Tegels
Al meer dan 55 jaar hét adres voor tegels

Historie

Jan Groen Tegels kent een bijzondere geschiedenis. Wat jaren geleden begon als een eenmanszaak in Schiebroek, is uitgegroeid tot hét adres voor wand-, vloer- en tuintegels. De oorsprong ligt in 1969, waar Jan Groen vanuit zijn zolderkamer aan de Secretariestraat in Schiebroek tegels begon te verkopen. Het idee kwam van zijn moeder, die op vakantie in Spanje enthousiast was geraakt over de kleurige tegels die ze daar had gezien. Jan Groen besloot officieel op 1 januari 1969 er zijn handel van te maken. Hij was in Nederland één van de eersten die keramische decortegels importeerde. Jan ging in de beginperiode zelf aan de slag als tegelzetter; waar hij genoot van zijn vak en de materialen waarmee hij werkte.

Een groot succes in Rotterdam en omstreken

Jan Groen bleek met zijn kleurige decortegels zijn tijd ver vooruit: toentertijd waren witte en crèmekleurige tegels in, maar begin jaren '70 begonnen decor- en gekleurde tegels enorm populair te worden. De onderneming groeide daardoor ontzettend hard. Zo hard, dat Jan Groen de zolderkamer ombouwde tot showroom. Maar ook die ruimte bleek al snel te klein te zijn. In februari 1973 opende hij een pand aan de Kootsekade in Rotterdam-Noord. In dit pand kreeg Jan Groen door zijn zeer uitgebreide collectie grote naamsbekendheid in Rotterdam. Duizenden tegels gingen het hele land door. De groei zetten zich versneld door en al snel ontstond er weer ruimtegebrek… 

Van Rotterdam naar Bleiswijk

Eind 1976 verhuisde Jan Groen Tegels naar de Hoefweg in Bleiswijk, waar u ons nog steeds kunt vinden. Na een flinke verbouwing werd de opening in 1977 feestelijk gevierd. In de daaropvolgende jaren ging het goed met Jan Groen Tegels. Hans Groen, de zoon van Jan Groen, werkte vanaf zijn 15e eerst als vakantiekracht en later in vaste dienst bij Jan Groen Tegels. Uiteindelijk heeft Hans Groen het bedrijf overgenomen. In januari 2012 stapte Hans uit het bedrijf en werd Jan Groen Tegels overgenomen door familiebedrijf Rab

Jan Groen blijft uitbreiden

Jan Groen Tegels is nog altijd groeiende: op 1 januari 2018 werd op de Strawinskylaan 30 in Utrecht een tweede vestiging van de Jan Groen Budget-formule geopend. Inmiddels is deze vestiging in Utrecht verhuisd naar Arkansasdreef 34a. Ook online staat Jan Groen Tegels niet stil. In 2018 is de nieuwe website van Jan Groen Tegels gelanceerd, waar u inspiratie op kunt doen, zich laten adviseren en een greep uit ons ruime assortiment kunt bekijken. Inmiddels kunt u bij Jan Groen ook online uw orders plaatsen. 

Historie

Wij helpen u graag!

In onze winkel bent u van harte welkom. Onze adviseurs staan voor u klaar! Zij laten u graag alle mogelijkheden zien en adviseren u met praktische tips over alles wat bij een tegelwand of -vloer komt kijken.

Maak een afspraak Voor persoonlijk advies
Wij helpen u graag!

Daarom Jan Groen

  1. Persoonlijk & deskundig advies
  2. Hoge service
  3. Scherpe prijzen
  4. Groots assortiment
  5. Uit voorraad leverbaar
  6. 1e keus kwaliteit rechtstreeks uit de fabriek