Bescherming keramische tegels

Zijn uw tegels geplaatst? U wilt natuurlijk jarenlang plezier hebben van uw nieuwe tegels. Hoewel keramische tegels over een zeer hoge slijtklasse beschikken, kunnen deze helaas ook slijten of beschadigen. Het beschermen van keramische tegels is daarom erg belangrijk! 

Schade voorkomen

Wanneer de slijt- en krasbelasting in een ruimte groot is, is de kans groot dat er slijtage en krasvorming ontstaat – zelfs tegels uit slijtgroep 5 kunnen slijten. Zand is vaak de boosdoener: zandkorrels blijven aan schoenen hangen, waardoor de tegels sneller slijten. Ook meubels met smalle of scherpe poten kunnen aardig wat krassen veroorzaken –  helemaal als er veel druk op de poten staat. Het voorkomen van slijtage is beter dan genezen. Met inloopmatten, meubelglijders en regelmatig onderhoud verkleint u de kans op slijtage. 

Schoonloopmatten

Krassend vuil, zoals zand en steengruis, kan uw vloer flink beschadigen. Met schoonloopmatten bij de ingang(en) van uw huis voorkomt u dat krassend vuil mee naar binnen gelopen wordt. Schoonloopmatten schrapen het vuil namelijk onder schoenzolen vandaan, waarna het vuil wegzakt tussen de polen van de mat. Let op dat u geen latex of rubberen mat gebruikt: de weekmakers in dit soort matten kunnen permanente verkleuringen van de vloer veroorzaken. 

Meubelglijders

Het schuiven van meubilair en het gebruik van harde wieltjes onder stoelen kan op termijn beschadigingen tot gevolg hebben. We adviseren dan ook altijd het schuren van harde materialen op de tegelvloer te voorkomen en het meubilair van geschikte vilten meubelglijders en rubberen stoeldoppen/wieltjes te voorzien om schade op termijn te voorkomen. Een site die veel oplossingen biedt is bijvoorbeeld: www.vloerglijders.nl

Onderhoud

Naast het gebruik van inloopmatten en meubelglijders, voorkomt u met regulier en periodiek onderhoud ook slijtage. Maak de vloer regelmatig schoon met een bezem of stofzuiger, om zoveel mogelijk krassend vuil te verwijderen. 

Wij helpen u graag!

In de winkels van Jan Groen bent u altijd welkom, ook zonder afspraak! Onze adviseurs staan voor u klaar. Wilt u er zeker van zijn dat u een adviseur te spreken krijgt op een tijdstip naar keuze? Maak dan een afspraak.

Bezoek de winkel of maak een afspraak
Wij helpen u graag!

Daarom Jan Groen

  1. Persoonlijk & deskundig advies
  2. Hoge service
  3. Scherpe prijzen
  4. Groots assortiment
  5. Uit voorraad leverbaar
  6. 1e keus kwaliteit rechtstreeks uit de fabriek