Home
839-229
Metallook wandtegel in expressieve keuken | [839-229]

Kleur en motief

De kleur en het motief van een tegel bepaalt de uitstraling van de gehele ruimte. Daarom is het belangrijk om vooraf te bepalen voor welke kleur en welk motief u kiest.

Kleur

Voor welke tegelkleur gaat u? Uw keuze hangt af van:
- De grootte van de ruimte;
- De hoeveelheid daglicht in de ruimte;
- Uw eigen smaak.

Kleur & lichtinval
Komen de tegels in een donkere of juist een lichte ruimte? Licht heeft veel invloed op de kleur van een tegel. Maar dat geldt andersom ook: kleur verandert het licht. Zo maken witte tegels de ruimte helder en absorberen donkere kleuren veel licht. Ga daarom in een kleine ruimte voor lichtgekleurde tegels, omdat die de ruimte groter maken. Donkere kleuren maken een ruimte weer kleiner en brengen een grote ruimte meer in balans.

Kleur & structuur
De structuur van de tegel beïnvloed ook de kleur. Op een glad oppervlak is de kleur helderder dan op een ruw oppervlak. Glanzende tegels kunnen wat van hun kleur verliezen door strijklicht. Ruwere tegels lijken donkerder door de schaduw van de ongelijke structuur. Nog een tip: op lichtgekleurde tegels is vuil beter te zien dan op donkere tegels, behalve op mat zwarte tegels, hier zijn vlekken ook goed te zien.

Motief

Tegels met een bepaald motief of patroon zijn echte blikvangers. Wilt u patroontegels in een kleine ruimte leggen? Kies dan voor een wat kleinere tegel. In een grote ruimte kunt u het beste voor grotere patroontegels gaan of voor tegels die samen een groter motief vormen. Zo houdt u de ruimte goed in evenwicht.

Wij helpen u graag!

In onze winkel bent u van harte welkom. Onze adviseurs staan voor u klaar! Zij laten u graag alle mogelijkheden zien en adviseren u met praktische tips over alles wat bij een tegelwand of -vloer komt kijken.

Maak een afspraak Voor persoonlijk advies
Wij helpen u graag!

Daarom Jan Groen

  1. Persoonlijk & deskundig advies
  2. Hoge service
  3. Scherpe prijzen
  4. Groots assortiment
  5. Uit voorraad leverbaar
  6. 1e keus kwaliteit rechtstreeks uit de fabriek