Advies verwerking keramische tegels | Tuintegels | Jan Groen Tegels | Patroon tuintegels op terras [454-930, 987-827, 587-298, 490-555, 508-221]

Verwerken van tuintegels

Tijdens het verwerken van tuintegels is het belangrijk dat de tegels op een goede ondergrond liggen, omdat ze anders beschadigd kunnen raken. Wij leggen uit hoe u keramische terrastegels kunt leggen.

Stap 1 - Fundering
Voor de fundering dient u de tuin allereerst 10 cm uit te graven. Breng vervolgens metselzand aan. Dit zand is zeer schoon ten opzichte van ander zand en is waterdoorlatend. Maak deze laag niet te nat. Maakt u gebruik van keramische terrastegels voor uw oprit, dan is dit alleen mogelijk op gewapend beton.

Stap 2 - Afwatering
Een goede afwatering zorgt ervoor dat er geen water onder de tegels ophoopt. Zo voorkomt u vorstschade, zoals loszittende tegels. De helling moet minimaal 1 cm zijn op elke meter. Het zandbed kan eventueel nog gestabiliseerd worden met kalkloos cement.

Stap 3 - Plaatsen
Breng een laag schoon zand aan over de fundering. Vul het zand aan met een laag cement van ca. 5 kg per m² eroverheen. De tegels kunnen nu geplaatst worden. Tik de geplaatste tegels goed aan met een rubberen hamer en maak gebruik van voegkruisjes van 4 à 5 mm. Maak het totaal goed nat, zodat er een compacte massa ontstaat.

Stap 4 - Voegen
Keramische tegels dienen te worden verwerkt met een voegbreedte van ca. 5 mm. Deze moet met een flexibele hoveniersvoegmortel worden ingewassen.

Algemene Tips

  • Controleer uw tegels alvorens het plaatsen op breuk of onvolkomenheden;
  • Gebruik schoon zand, zo voorkomt u vervelende vlekken;
  • Laat uw terrastegels bezorgen, deze zijn namelijk te zwaar om te vervoeren in een personenauto;
  • Mocht de grond erg verzakken, dan zou de grond meer dan 10 cm afgegraven kunnen worden en onder de 10 cm metselzand een laag repack van ongeveer 15 cm verwerkt kunnen worden.

Wij helpen u graag!

In onze winkels bent u van harte welkom. Onze adviseurs staan voor u klaar! Zij laten u graag alle mogelijkheden zien en adviseren u met praktische tips over alles wat bij een tegelwand of -vloer komt kijken.

Meer informatie Voor persoonlijk afspraak
Wij helpen u graag!

Daarom Jan Groen

  1. Persoonlijk & deskundig advies
  2. Hoge service
  3. Scherpe prijzen
  4. Groots assortiment
  5. Uit voorraad leverbaar
  6. 1e keus kwaliteit rechtstreeks uit de fabriek