Tegels impregneren

Sommige soorten tegels zijn poreus, waardoor er gemakkelijk vuil, vlekken en water intrekt. Keramische tegels hebben door het bakproces van nature al een beschermende laag. Maar sommige soorten tegels hebben dat niet, zoals ongeglazuurde tegels, cementtegels en terracottategels. Het oppervlak van dit soort tegels is poreus, waardoor er gemakkelijk vuil, vlekken en water intrekt. Als u deze tegels impregneert ontstaat er een vuil- en waterafstotende laag. Uw vloer of wand wordt na het impregneren gebruiks- en onderhoudsvriendelijker. 

Voordat u aan de slag gaat met een reinigings-, beschermings- of onderhoudsproduct, raden wij u aan het product eerst op een onopvallende plaats te testen. Zo kunt u bepalen of het product het gewenste resultaat geeft.

De HMK S243 Porcelanato Impregnant is een gebruiksklaar impregneermiddel op basis van oplosmiddelen. Door de impregnering wordt binnendringen van water, vuil, olie en vet voorkomen bij alle poreuze tegels. 

Wilt u een beschermingsproduct kopen? Kom naar Jan Groen Bleiswijk! Niet in de gelegenheid om naar de winkel te komen? Stuur dan een mailtje naar info@jangroentegels.nl of bel naar 010-5215055 (telefonisch bereikbaar: ma. t/m za. 9:30 - 17:00 uur).

Product bekijken