Stappenplan reiniging nieuwe vloer

Eerste reiniging

Met dit stappenplan is de eerste reiniging van uw tegels zo gedaan! Deze bouwreiniging doet u twee weken nadat de tegels zijn geplaatst en gevoegd. Wij adviseren voor de bouwreiniging de HMK R159 Tegel- en Sanitairreiniger. De HMK R159 is een zuurhoudend middel en verwijdert bouwvuil en cementsluier van keramische wand- en vloertegels (let op: niet bij natuursteen gebruiken!).

Verzadig het voegwerk met schoon water, voordat u de tegels gaat behandelen met een zuurhoudend product. Hiermee beschermt u de voeg tegen aantasting door het zuurhoudende reinigingsmiddel.

Stappenplan eerste reiniging

Benodigdheden

 • Emmer met water
 • HMK R159 Tegel- en Sanitairreiniger
 • Dweil met trekker
 • Schrobpad op steel, zoals een Doodlebug
 • Optioneel: Waterzuiger

Werkwijze

 1. Maak allereerst het voegwerk goed nat met helder water, zodat de voegen beschermd zijn tegen aantasting van het zuurhoudende reinigingsmiddel.            
 2. Vermeng de HMK R159 in de juiste verhouding met het water. Zie de verpakking voor de verhoudingen.
 3. Maak van te voren een proefzetting om de juiste werkwijze, mengverhouding en resultaat te bepalen.
 4. Breng met een dweil het met water vermengde schoonmaakmiddel ruim aan op de tegels en laat het enkele minuten inweken.
 5. Schrob ondertussen de tegels met een goede schrobpad op steel, zoals met de Doodlebug.
 6. Verwijder het vuile water met een trekker of met een waterzuiger en spoel de tegels met een ruime hoeveelheid schoon water na.
 7. Gebruik een waterzuiger of dweil met trekker om het spoelwater volledig van de vloer op te nemen.


Tips!

 • Voor alle zuurhoudende reinigingsmiddelen (zoals cementsluierverwijderaar) geldt: zorg ervoor dat u er zeker van bent dat de te reinigen oppervlakken tegen zuurhoudende reinigingsmiddelen bestand zijn, zoals voegen en decoratieve elementen (bijvoorbeeld strips van natuursteen of rvs).
 • Voor elk reinigingsmiddel geldt: lees vooraf goed het etiket. In geval van twijfel altijd het betreffende product op een onopvallende plaats testen. 

Wilt u de HMK R159 Tegel- en Sanitairreiniger kopen?

Kom naar Jan Groen Bleiswijk! Niet in de gelegenheid om naar de winkel te komen? Stuur dan een mailtje naar info@jangroentegels.nl of bel naar 010-5215055 (telefonisch bereikbaar: ma. t/m za. 9:30 - 17:00 uur).

De reinigingsproducten uit dit advies zijn veilig toepasbaar en geschikt voor particulier gebruik. Deze informatie hebben wij met zorg samengesteld. We kunnen echter niet aansprakelijkheid gesteld worden voor eventuele nadelige gevolgen bij het gebruik ervan.

Wij helpen u graag!

In onze winkels bent u van harte welkom. Onze adviseurs staan voor u klaar! Zij laten u graag alle mogelijkheden zien en adviseren u met praktische tips over alles wat bij een tegelwand of -vloer komt kijken.

Bezoek de winkel Voor persoonlijk advies
Wij helpen u graag!

Daarom Jan Groen

 1. Persoonlijk & deskundig advies
 2. Hoge service
 3. Scherpe prijzen
 4. Groots assortiment
 5. Uit voorraad leverbaar
 6. 1e keus kwaliteit rechtstreeks uit de fabriek