Advies verwerking laminaat | Jan Groen Tegels | Laminaatvloer in studeerkamer

Laminaat verwerken

De laminaatvloeren uit de collectie van Jan Groen zijn dankzij het gebruik van moderne kliksystemen eenvoudig zelf te leggen. 

Tips

 • De vloer moet 48 uur in gesloten verpakking acclimatiseren in de te beleggen ruimte, bij een temperatuur van minimaal 18 graden Celsius. Bij het acclimatiseren moet het laminaat midden in de kamer liggen, dus niet tegen een wand. De pakken moeten kruislings gestapeld worden met een paar centimeter tussenruimte tussen de pakken onderling. Dit is nodig om de lucht er tussendoor te laten circuleren.
 • De basisvloer moet vlak zijn. Het verloop van de vloer mag niet méér zijn dan 3 mm per strekkende meter; oneffenheden in het vloeroppervlak die groter zijn dan 2 mm moeten worden verwijderd.
 • De basisvloer moet bovendien schoon en droog zijn. Is de vloer niet volledig droog, dan moet een dampdicht vochtscherm worden aangebracht onder de ondervloer.
 • Wanneer een ondervloer van foam of rubber (ondervloermateriaal op rol) wordt gelegd, mag deze niet te dik (niet > 3 mm) en te verend zijn. Bij gebruik van softboardplaten als ondervloer is dit niet aan de orde; deze zijn meer stabiel.
 • Vóór verwerking dient het laminaat gecontroleerd te worden op gebreken. Panelen met gebreken mogen niet verwerkt worden.
 • De vloer moet voldoende vrij – met 8 à 10 mm afstand - geplaatst worden van wanden en andere vaste objecten in de ruimte, zoals verwarmingsbuizen en drempels.
 • Voor grotere oppervlaktes moet per 10 strekkende meter een overgangsprofiel worden voorzien. Ook tussen verschillende ruimtes moet een overgangsprofiel voorzien worden met 8 à 10 mm ruimte. Deze dilatatievoegen zijn nodig voor het werken van de vloer.
 • Plakplinten mogen uitsluitend bevestigd worden met het dubbelzijdige tape dat is aangebracht op de achterzijde van de plint. Dit is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de vloer voldoende kan werken. Zodra de plakplinten worden gelijmd/gekit of gespijkerd/geniet is dat niet meer mogelijk.

Let op: de hier bovenstaande instructies zijn algemene instructies die voor het leggen van iedere laminaatvloer moeten worden gevolgd. De vloeren uit onze collectie zijn uitgerust met verschillende typen kliksystemen. Ieder kliksysteem kent een eigen legwijze. Gedetailleerde leginstructies zijn terug te vinden op de verpakking van iedere laminaatvloer. Om aanspraak te kunnen maken op de productgarantie is het altijd van belang de leginstructies nauwgezet op te volgen.

Megaloc systeem

Megaloc is een zeer gebruiksvriendelijk kliksysteem, waarmee u in een handomdraai zelf uw laminaatvloer installeert.

Verwerking Megaloc systeem

Wij helpen u graag!

In onze winkels bent u van harte welkom. Onze adviseurs staan voor u klaar! Zij laten u graag alle mogelijkheden zien en adviseren u met praktische tips over alles wat bij een tegelwand of -vloer komt kijken.

Bezoek de winkel Voor persoonlijk advies
Wij helpen u graag!

Daarom Jan Groen

 1. Persoonlijk & deskundig advies
 2. Hoge service
 3. Scherpe prijzen
 4. Groots assortiment
 5. Uit voorraad leverbaar
 6. 1e keus kwaliteit rechtstreeks uit de fabriek