Advies verwerking vloerverwarming | Jan Groen Tegels | Ingefreesde vloerverwarming

Vloerverwarming

Vloerverwarming kan op verschillende manieren geinstalleerd worden: inslijpen van sleuven, montage op krimpnetten of noppenplaten. Het aanleggen van vloerverwarming is specialistisch werk. Wij adviseren hiervoor een professional in te schakelen.

Inslijpen

De inslijpmethode wordt alleen toegepast als er een afwerkvloer aanwezig is. Hierbij komen de vloerverwarmingsbuizen in de bestaande afwerkvloer te liggen. Deze methode is uitermate geschikt als hoofdverwarming. Bij oudere woningen (voor +/- 1980) is een geïsoleerde ondervloer noodzakelijk (later isoleren is ook mogelijk). 

Inslijpen Vloerverwarming

Krimpnetten

De krimpnetmethode kan worden toegepast als er geen afwerkvloer aanwezig is of als er voldoende opbouwhoogte is op een bestaande afwerkvloer, zoals drempels en deuren. Ook deze methode is ideaal als hoofdverwarming. Standaard wordt de hoofdverwarming h.o.h. 10 cm (tussen afstand van 8½ cm) verlegd. Bij nieuwbouw of geïsoleerde woningen is het tevens mogelijk om de buizen h.o.h. 15 cm (tussen afstand van 13½ cm) te leggen. Hiermee wordt voldaan aan de eisen van een standaard hoofdverwarming.

Krimpnetten Vloerverwarming

Noppenplaten

De noppenplaatmethode kan worden toegepast als er geen afwerkvloer aanwezig is of als er voldoende opbouwhoogte is op een bestaande afwerkvloer, zoals drempels en deuren. Ook deze methode is ideaal voor hoofdverwarming. Standaard wordt de hoofdverwarming h.o.h. 10 cm (tussen afstand van 8½ cm) verlegd. Bij nieuwbouw of geïsoleerde woningen is het tevens mogelijk om de buizen h.o.h. 15 cm (tussen afstand van 13½ cm) te leggen. Hiermee wordt voldaan aan de eisen van een standaard hoofdverwarming.

Noppenplaten Vloerverwarming

Vloerverwarming i.c.m. laminaat

Controleer de verpakking of uw laminaat geschikt is voor toepassing met vloerverwarming. Uiteraard gaan laminaat en vloerverwarming uitsluitend samen indien beide correct geïnstalleerd worden.

Vloerverwarmingssystemen die tevens dienst doen als vloerkoeling zijn niet geschikt voor verwerking in combinatie met een laminaatvloer. Voor correcte toepassing en installatie van de vloerverwarming kunt u hier terecht.

Vloerverwarming i.c.m. laminaat

Wij helpen u graag!

In onze winkels bent u van harte welkom. Onze adviseurs staan voor u klaar! Zij laten u graag alle mogelijkheden zien en adviseren u met praktische tips over alles wat bij een tegelwand of -vloer komt kijken.

Bezoek de winkel Voor persoonlijk advies
Wij helpen u graag!

Daarom Jan Groen

  1. Persoonlijk & deskundig advies
  2. Hoge service
  3. Scherpe prijzen
  4. Groots assortiment
  5. Uit voorraad leverbaar
  6. 1e keus kwaliteit rechtstreeks uit de fabriek