Inslijpen

De inslijpmethode wordt alleen toegepast als er een afwerkvloer aanwezig is. Hierbij komen de vloerverwarmingsbuizen in de bestaande afwerkvloer te liggen. Deze methode is uitermate geschikt als hoofdverwarming. Bij oudere woningen (voor +/- 1980) is een geïsoleerde ondervloer noodzakelijk (later isoleren is ook mogelijk). 

Nadat het patroon op de vloer is getekend en in groepen is verdeeld, worden de sleuven ingeslepen. Het inslijpen gebeurt met een professionele diamantzaagmachine die door ons speciaal hiervoor ontwikkeld is. Met behulp van een industriële stofzuiger wordt geheel stofvrij gewerkt. Het opgezogen gruis wordt in handelbare zakken verzameld. Door het gebruik van hoogwaardige kwaliteit diamantzaagbladen is er een bijna 100% garantie dat de sleuven in de afwerkvloer geslepen kunnen worden. De afwerkvloer kan bestaan uit zandcement of anhydriet. Door beton en tegels kan niet worden geslepen.

Tegels dienen eerst te worden verwijderd, waarna de vloer weer geëgaliseerd zal moeten worden. Hierdoor is de vloer weer glad genoeg om in te slijpen en direct te betegelen.

De buisafstand bij hoofdverwarming is h.o.h. 14 cm (tussen afstand van 12½ cm).

11 – 20 m² = 2 groepen / 41 – 50 m² = 5 groepen / 71 – 80 m² = 8 groepen

21 – 30 m² = 3 groepen / 51 – 60 m² = 6 groepen / 81 – 90 m² = 9 groepen

31 – 40 m² = 4 groepen / 61 – 70 m² = 7 groepen / 91 – 100 m² = 10 groepen

Inslijpen in tegels:
Technisch gezien is het mogelijk vloerverwarming in te slijpen in een bestaande tegelvloer, maar omdat de hechting van de bestaande tegelvloer daardoor ernstig wordt aangetast, kan er geen garantie gegeven worden op een nieuwe vloer. In het beste geval komt de bestaande tegelvloer meteen los, maar het kan ook zijn dat dit pas gebeurt bij het opstoken van de vloerverwarming. In de eerste situatie zal de tegelvloer alsnog verwijderd moeten worden en in de tweede situatie zijn de gevolgen en kosten nauwelijks te overzien. Wij kiezen er dus bewust ook voor om dit niet aan te bieden. Het risico dat het mis gaat is te groot.

Wij helpen u graag!

In onze winkels bent u van harte welkom. Onze adviseurs staan voor u klaar! Zij laten u graag alle mogelijkheden zien en adviseren u met praktische tips over alles wat bij een tegelwand of -vloer komt kijken.

Meer informatie Voor persoonlijk afspraak
Wij helpen u graag!

Daarom Jan Groen

  1. Persoonlijk & deskundig advies
  2. Hoge service
  3. Scherpe prijzen
  4. Groots assortiment
  5. Uit voorraad leverbaar
  6. 1e keus kwaliteit rechtstreeks uit de fabriek