Tegellijm

Op zoek naar de juiste tegellijm om je tegels mee te verlijmen? Jan Groen biedt een breed assortiment tegellijm aan, om uw tegels goed te kunnen bevestigen. Kijk rond en vind de tegellijm die bij uw klus past!

Filters

tot

Toon alle filters
109-881 PROF

Lijm DU zak 5 kg

€ 18,23 per Stuk

Incl. BTW

220-310 PROF

Lijm SK zak 25 kg

€ 66,63 per Stuk

Incl. BTW

253-278 PROF

Lijm 709 Superflex Grijs 25 kg

€ 33,11 per Stuk

Incl. BTW

262-191 PROF

Lijm 686 Supercol 18 kg

€ 57,33 per Stuk

Incl. BTW

417-860 PROF

Lijm Q20 Hybrid 25 kg

€ 38,25 per Stuk

Incl. BTW

473-180 PROF

Lijm Q6 4 kg

€ 9,69 per Stuk

Incl. BTW

520-525 PROF

Lijm SK zak 5 kg

€ 19,90 per Stuk

Incl. BTW

537-205 PROF

Lijm Q2 W 25 kg

€ 35,08 per Stuk

Incl. BTW

554-998 PROF

Lijm Q12 25 kg

€ 70,66 per Stuk

Incl. BTW

582-326 PROF

Lijm Q2 25 kg

€ 30,83 per Stuk

Incl. BTW

615-892 PROF

Lijm Q4 Rapid zak 15 kg

€ 35,70 per Stuk

Incl. BTW

619-967 PROF

Lijm 682 Majolicol 14 kg

€ 74,06 per Stuk

Incl. BTW

Soorten Lijm

Jan Groen heeft een breed assortiment aan verschillende soorten tegellijmen bestaande uit:

Elke lijm heeft zijn eigen karakteristieken en ondergronden waar hij het meest geschikt voor is.

Poeder- of pastalijm?

Poederlijm is zoals de naam al vermoed een tegellijm in poedervorm, dit type lijm wordt voor gebruik aangelengd met water en kan daarna in gebruik worden genomen. Poederlijm is erg geschikt voor het betegelen van de vloer. Bent u op zoek naar tegellijm om de vloer mee te betegelen bekijk dan ons ruime poederlijm assortiment.

Pastalijm is een tegellijm die gelijk klaar is voor gebruik. Dit komt doordat dit type tegellijm al in de juiste verhoudingen is gemixt. De pastalijm is een flexibele tegellijm met hoge elasticiteit om scheurvormingen te voorkomen. Pastalijm heeft een langere droogtijd en is geschikt voor bijna elk type wand. Pastalijm is niet geschikt om te gebruiken voor de vloer omdat de lijm lucht nodig heeft om te drogen. Bent u op zoek naar tegellijm om uw wand mee te betegelen, bekijk dan onze pastalijm.

Welke moet ik gebruiken?

Jan Groen heeft zowel poeder als pastalijm in het assortiment. Poederlijm is de beste tegellijm voor buiten, voor vloertegels of als tegellijm voor de badkamervloer. Verder kan het ook voor wanden gebruikt worden. Pastalijm is alleen bedoeld voor wandtegels omdat pastalijm minder druk aan kan dan poederlijm. 

Tegellijm voor buiten

Poederlijm is de meest geschikte tegellijm om buiten uw tegels mee te plaatsen. Dit komt doordat poederlijm zelfs onder vochtige omstandigheden een goede volharding geeft. Daarnaast is lijm van poeder ook beter bestand tegen druk dan lijm van pasta.

Tegellijm per m2

De hoeveelheid benodigde tegellijm per m2 is sterk afhankelijk van meerdere factoren. De vlakheid van de ondergrond en de grootte van de tegel beïnvloeden sterk hoeveel tegellijm er nodig is. Verder is de lijmkam ook van invloed op de benodigde hoeveelheid lijm. De ruimte tussen de kamtanden en de vorm van de kamtanden beïnvloeden de hoeveelheid tegellijm die nodig is per m2 waarbij meer ruimte tussen de kamtanden meer tegellijm vereisen.

Eigenschappen van tegellijm

Pastalijm:

 • Watervast
 • Flexibel
 • Wand
 • Binnen
 • Te gebruiken op keramische, mozaïek, glasmozaïek en donker natuursteen tegels
 • Direct te gebruiken

Poederlijm: 

 • Watervast 
 • Vorstbestendig
 • Flexibel
 • Wand
 • Vloer
 • Binnen
 • Buiten
 • Te gebruiken op keramische- en mozaïektegels

Lijmgereedschap & Tegelgereedschap?

Voor het betegelen van uw tegels zijn er verschillende gereedschappen handig om te gebruiken om u het werk zo makkelijk mogelijk te maken. Jan groen biedt u een ruim aanbod aan tegelgereedschap of voor persoonlijk advies, kom langs in winkel. Voor het lijmen van uw tegels heeft u speciaal gereedschap nodig. Een lijmspaan of troffel is onmisbaar wanneer uw tegels gaat betegelen. Bent u opzoek naar de perfecte lijmspaan voor uw klus? Bekijk dan ons ruime aanbod aan lijmgereedschap of kom langs in de winkel en laat uw adviseren.