Pastalijmen

Op zoek naar de juiste pastalijm om je wand mee te betegelen? Jan Groen biedt uiteraard ook pastalijm aan, om uw wandtegels goed te kunnen bevestigen. Kijk rond en vind de pastalijm die past bij uw klus.

Filters

tot

Toon alle filters

De lijm van Schönox

Schönox pastalijm van Jan Groen is ideaal voor het verlijmen van keramische wandtegels. De pasta van Schönox heeft een hoge aanvangskleefkracht en is op veel wand ondergronden toepasbaar. De pastalijm is ook geschikt voor de grotere formaat wandtegels. Schönox tlx pastalijm is uitsluitend voor gebruik binnenshuis. 

Lijm voor uw wandtegels

De pastalijm van Jan Groen is uitermate geschikt om de wanden van uw badkamer, woonkamer, keuken of toilet mee te betegelen. De pastalijm kan bij verschillende wandtegels gebruikt worden, Keramische tegels, mozaïek tegels, glas mozaïek tegels en donker gekleurde natuursteen tegels.

 

Veelgestelde vragen

Wat is pastalijm?

Pastalijm is een direct toepasbare tegellijm, deze tegellijm hoeft dus niet eerst aangemengd te worden met water. Daarnaast is het bij pastalijm makkelijker om even te stoppen met tegelen zonder dat je de lijm gelijk weg moet gooien. Pastalijm wordt gebruikt voor het verlijmen van wandtegels.

Waarom geen pastalijm op de vloer gebruiken?

Bij vloeren is er vaak sprake van een dichte ondergrond en wordt er vaak gekozen voor een keramische tegel met een lage absorptiewaarde. Wanneer er dan wordt gekozen om gebruik te maken van pastalijm (wat van zichzelf ook een waterig bestanddeel bevat), is het lastig om op te drogen sinds pastalijm lucht nodig heeft om uit te harden. Dit is op een vloer vele malen lastiger dan op de wand, hierdoor wordt poederlijm gebruikt op vloeren.

Wanneer kan ik beter geen pastalijm op de wand gebruiken

Bij het verwerken van vloertegels op de wand en een niet zuigende ondergrond. Wanneer er dan wordt gekozen om gebruik te maken van pastalijm (wat van zichzelf ook een waterig bestanddeel bevat), is het lastig om op te drogen sinds pastalijm lucht nodig heeft om uit te harden. De vloertegel neemt weinig vocht op en ook de ondergrond (bv. betonwand) neemt weinig vocht op. In dit soort gevallen is het beter een poederlijm te gebruiken.