Onderhoud keramische tegels

Met goed onderhoud blijven uw tegels lang mooi. Gebruik voor het reinigen van de tegels onderhoudsproducten die geschikt zijn voor keramische tegels. Producten met bestanddelen van zeep, olie of was vormen laagjes op de tegels, waardoor iedere voetafdruk zichtbaar wordt. Ook stof, haar en kruimels blijven dan aan de tegels vastplakken. Vuil hecht zich gemakkelijk tussen die laagjes, waardoor uw vloer eruit ziet alsof deze nooit echt schoon is – ook als u net gedweild heeft. Met onze adviezen krijgt u uw tegels gegarandeerd schoon!

Slijtage voorkomen

Ondanks het feit dat de vloertegels over een zeer hoge slijtklasse beschikken kunnen deze helaas ook slijten. Het is daarom van belang om de vloer regelmatig te reinigen, met name zand (bouwplaats) zorgt voor een schurend effect. 

Lees meer over slijtage voorkomen

Regulier onderhoud

Met goed wekelijks onderhoud en de juiste onderhoudsproducten blijven uw keramische tegels lang mooi. Wij geven u graag stap voor stap advies over het regulier onderhouden van uw tegels! 

Stappenplan regulier onderhoud

Periodiek onderhoud

Om uw tegels lang mooi en schoon te houden, is het minimaal twee keer per jaar nodig de tegels grondig te reinigen. Met dit stappenplan krijgt u uw tegels blinkend schoon.

Stappenplan periodiek onderhoud

Onderhoud gepolijste/fijnkeramische tegels

Gepolijste/fijnkeramische tegels hebben een wat poreuzer oppervlak dan normale keramische tegels. Hierdoor kunt u niet alle onderhoudsproducten gebruiken. Wij adviseren voor gepolijste/fijnkeramische tegels de HMK P315 Porcelanato Onderhoudsreiniger. De HMK P315 is geschikt voor het dagelijks reinigen van gepolijste/fijnkeramische tegels. Het reinigt en verzorgt de tegels en ondersteunt daarnaast de beschermende behandeling van het oppervlak. Zorg ervoor dat de gepolijste/fijnkeramische tegels goed geïmpregneerd zijn met het juiste impregneermiddel voordat u aan de slag gaat met het reinigen van de tegels. 

Wij helpen u graag!

In onze winkels bent u van harte welkom. Onze adviseurs staan voor u klaar! Zij laten u graag alle mogelijkheden zien en adviseren u met praktische tips over alles wat bij een tegelwand of -vloer komt kijken.

Bezoek de winkel Voor persoonlijk advies
Wij helpen u graag!

Daarom Jan Groen

  1. Persoonlijk & deskundig advies
  2. Hoge service
  3. Scherpe prijzen
  4. Groots assortiment
  5. Uit voorraad leverbaar
  6. 1e keus kwaliteit rechtstreeks uit de fabriek